Winkelwagen

Hypoallergeen make-up merk Verzending binnen 1-2 dagen Klantenbeoordeling 9.1 Advies van visagisten  Gratis informatiepakket voor zakelijke klanten

Hypoallergeen make-up merk

Dierproeven zijn verboden, hoe zit het nou echt?

dierproeven zijn verboden

Heb jij ook berichten in de media voorbij zien komen over een “maas”

Heb jij ook berichten in de media voorbij zien komen over een “maas” in de wet waardoor de cosmetica wetgeving toch niet helemaal voor minder proefdieren zorgt. Dergelijke berichtgeving schaadt onnodig het imago van de cosmetica-industrie terwijl de feiten anders zijn.

De zogenoemde “maas” in de wet heeft te maken met de veiligheid van werknemers die met chemische stoffen werken. Deze wetgeving kijkt naar de veiligheid van chemische stoffen waaraan werknemers worden blootgesteld, niet naar de producten die de werknemers maken.

De cosmetica-industrie investeert al vele jaren in alternatieven voor dierproeven, maar hier wordt in de media helaas nauwelijks aandacht aan besteed.

Dierproefverbod

Het is een misvatting dat cosmeticaproducten zelf op dieren worden getest. Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa bij wet verboden. Verder is er in Europa sinds 2013 sprake van twee verboden voor de cosmeticasector: een testverbod en een handelsverbod.

 1.Het testverbod verbiedt het doen van dierproeven op cosmeticaproducten en ingrediënten om te voldoen aan de eisen uit de Cosmetica verordening. 

    2.Het handelsverbod verbiedt de verkoop van cosmetica als het product of de ingrediënten zijn getest op dieren, binnen én buiten de EU, om te voldoen aan de eisen uit de Cosmetica verordening. De veiligheid van cosmetica-ingrediënten in producten moet nu aan de hand van alternatieve testmethoden worden gegarandeerd.

 

Alternatieven voor dierproeven

De cosmetica-industrie investeert al vele jaren intensief in alternatieven voor dierproeven. Want ondanks wat soms wordt beweerd, nog niet alles kan onderzocht worden met behulp van dierproefvrije methodes. 

Om de veiligheid van een cosmeticaproduct te bepalen wordt voornamelijk gebruik gemaakt van beschikbare toxicologische gegevens uit dierproeven die in het verre verleden zijn uitgevoerd. Het is echter voor de cosmetica-industrie in Europa zeer lastig om nieuwe innovatieve ingrediënten te mogen gebruiken, omdat hier geen oude gegevens van bestaan.

Meer over de strategie en de status van acceptatie van de alternatieve methoden door overheden als LRSS.

Met ethisch verantwoorde ingrediënten.

Golden Rose Cosmetics biedt een breed scala van  duurzame make-up,  “ producten die de gezondheid van een persoon, dier en de planeet niet in gevaar brengen. “

De rijk gepigmenteerde make-up van Golden Rose zijn geheel dierproefvrije en grotendeels veganistisch producten.

Onze fabriek streeft ernaar om continu de effectiviteit en prestaties van de producten te verbeteren waarmee we de verwachtingen van de consument blijven overtreffen.

Dankzij de hooggekwalificeerde ingrediënten, ervaren de eindgebruikers de make-up van Golden Rose als verzorgend en allergievrije producten.

De nagellak- en nagelverzorgingsproducten van Golden Rose staan bekend als BIG10 FREE: vrij van Tolueen, Kamfer, Formaldehyde, Formaldehyde hars, Parabenen, TPHP, Xyleen, Ethyl tosylamide, Dithylftalaat en lood.

Dierproefvrij

Vrij van parabenen

Dermatologisch getest

Vegan

SPF zonnebrand

Bevat vitaminen

Tips & tricks

Mineral Bronzing Poeder Golden Rose

Ontdek de beste bronzing poeders #1 van Golden Rose

Ontdek hoe je de perfecte zongebruinde gloed op je gezicht kunt creëren met de bronzers en poeder bronzers van Golden Rose. Lees alles over de Mineral Bronze Powder, die zich aanpast aan je huidskleur en verkrijgbaar is in drie tinten. Leer hoe je dit poeder op de juiste manier aanbreng

Lees verder »