Hypoallergeen make-up merk Verzending binnen 1-2 dagen Klantenbeoordeling 9.1 Advies van visagisten  Gratis informatiepakket voor zakelijke klanten

Hypoallergeen make-up merk

Welke oogschaduw past het beste bij mijn oogkleur?

Welke oogschaduw past bij mijn oogkleur?

Het kiezen van een oogschaduw die bij je ogen past is niet eenvoudig. Zelfs als je het een mooie kleur vindt, moet je bedenken dat het misschien niet de kleur is die het beste bij je past.

Om de juiste keuze te maken moet je rekening houden met een reeks factoren

Wees duidelijk: bruine ogen zijn niet geschikt voor dezelfde tinten als blauwe ogen. Niet alle oogschaduws zijn geschikt voor iedereen. Om de juiste keuze te maken moet je rekening houden met een reeks factoren zoals huid- en haarkleur, en vooral, oogkleur.

In het algemeen geldt dat kleuren die het meest lijken op de kleur van je ogen je beste basiskleur zijn. Degenen die tegengesteld zijn, zijn geweldig voor onder de wenkbrauw of de ooglid. Een andere belangrijke factor is de grootte. Als ze groot en vooruitstekend zijn, is donkere oogschaduw beter, als ze klein en ingevallen zijn, ga dan voor pastel of fellere tinten.

OOGSCHADUW VOOR BLAUWE OGEN

Alle koude kleuren zijn geschikt zoals blauw en grijstinten, zilver, roze of paars. Als je contrast wilt om je ogen echt te laten stralen, probeer dan wat warmere tinten zoals brons, goud, beige of bruin met een vleugje koraal, perzik of oranje.

Groen past niet bij jou.

OOGSCHADUW VOOR GROENE OGEN

Als je hoopt op een natuurlijk resultaat, ga dan voor groen en bruin-grijs. Wil je ze daarentegen accentueren, dan kun je beter gaan voor paars, bordeaux, kersen of zelfs wijn of marsala. Vergeet niet dat donkere kleuren meer geschikt zijn voor mensen met lichtgroene ogen, en dat voor donkergroen pasteltinten als lila, lichtpaars of lichtbruin beter zijn.

Blauw past niet bij jou.

OOGSCHADUW VOOR HONINGKLEURIGE OGEN

Kies een gouden, bronzen, bruine of grijsgroene kleur, die de kleur van je ogen verzacht en versterkt. Paars, roze of subtiele oranje kleuren kunnen ook werken.

Donkerblauw past niet bij je.

OOGSCHADUW VOOR BRUINE OGEN

Als je een natuurlijk resultaat wilt, kun je kiezen voor oogschaduw uit dezelfde kleurenschaal. Als je ze wilt laten opvallen, probeer dan paars, roze of donkerblauw.

OOGSCHADUW VOOR DONKERBRUINE OGEN

Als je ogen erg donker zijn, dan kan smoky-zwart, grijs of bruin goed voor je werken. Goud, paars of roze kunnen ook goed werken.

Wij raden aan intens groen en blauw te vermijden.

Nu weet je welke kleuren bij je passen, maar je moet niet vergeten dat jij uiteindelijk weet welke kleuren je goed staan en welke kleuren je het gevoel geven alsof je een ” pak ” draagt.

Tips & tricks