Winkelwagen

Hypoallergeen make-up merk Verzending binnen 1-2 dagen Klantenbeoordeling 9.1 Advies van visagisten  Gratis informatiepakket voor zakelijke klanten

Hypoallergeen make-up merk

Hoe zit het met Microplastic in Make-up?

microplastic in make-up

Nu we steeds meer bewust worden van de schadelijke effecten die plastic op ons milieu heeft proberen we met z’n alle plastic gebruik te verminderen. Maar het zijn niet alleen maar plastic verpakkingen waar we ons zorgen om moeten maken. We moeten dieper ingaan op het probleem. Cosmetica ingrediënten zijn weliswaar niet het grootste probleem die het ecosysteem verstoord maar vooralsnog wordt er veel over gesproken en gevraagd.

In 2017 is er een verbod gekomen op microkorrels, dit zijn plastic kralen die voornamelijk werden gebruikt in douchegel en gezicht scrubs voor een exfoliërend effect op de huid. Maar het gebruik van plastic in cosmetica gaat verder dan microkorrels, zo zijn er velen merken die microplastic bevatten, sommige zijn zichtbaar met het blote oog en sommige zijn zo klein dat ze niet zichtbaar zijn. Probeer daarom altijd de ingrediëntenlijst na te kijken of deze na te vragen bij een specialist.

Omdat je van alle kanten informatie krijgt en soms niet meer weet welke juist is; Plastic Soup Foundation heeft een uitgebreide lijst vrijgegeven met een lijst aan microplastic ingrediënten. Ook is er een app uitgebracht maar volgens de NCV (Nederlandse cosmetica vereniging) is deze verwarrend voor vele consumenten. ‘De app doet de aanname dat alle polymeren microplastics zijn en dat is te kort door de bocht. De Beat the Microbead-app brengt vele cosmetische producten onnodig in diskrediet, want uitsluitend de aanwezigheid van een synthetisch polymeer, betekent niet meteen de aanwezigheid van microplastics in het product.

Volgens de uitgebreide lijst van deze foundation en de vraag vanuit onze klanten hebben wij onze producten nogmaals onder de loep genomen.

Golden Rose Make-up en Nagelverzorging bevatten GEEN Microplastic ingrediënten. Ook onze Skincare lijn Golden Care Skincare bevatten GEEN Microplastic ingrediënten.

Wij zijn transparant wat betreft onze ingrediënten, alles staat duidelijk op de verpakking vermeld. Indien je toch specifieke INCI zou willen weten van een product voordat je deze aanschaft kan je deze allertijden bij ons aanvragen. Wij zullen de ingrediënten lijst van dat product toesturen.

‘What we do to the Earth we do to ourselves.’  – Charles Eisenstein

Tips & tricks

Mineral Bronzing Poeder Golden Rose

Ontdek de beste bronzing poeders #1 van Golden Rose

Ontdek hoe je de perfecte zongebruinde gloed op je gezicht kunt creëren met de bronzers en poeder bronzers van Golden Rose. Lees alles over de Mineral Bronze Powder, die zich aanpast aan je huidskleur en verkrijgbaar is in drie tinten. Leer hoe je dit poeder op de juiste manier aanbreng

Lees verder »