check

Hypoallergeen make-up merk      Verzending binnen 1-2 dagen Klantenbeoordeling 9.1 Advies van visagisten  Gratis informatiepakket voor zakelijke klanten

Hypoallergeen make-up merk

Een mascara aanbrengen als een professionele make-up artiest

mascara aanbrengen
Je hoeft geen professionele make-up artiest te zijn om ogen te creëren die echt wow zijn. Je kunt die wauw-look helemaal zelf creëren met behulp van je favoriete mascaraborsteltje.

Mascara is niet voor niets een klassieker op make-upgebied – een paar veegjes kunnen je hele look veranderen. En met de vele formules en manieren om het aan te brengen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Bekijk onze tips hieronder en leer hoe je mascara op de juiste manier aanbrengt!

Een stap-voor-stap handleiding voor het aanbrengen van elke mascara
Zie mascara als de finishing touch van je make-up routine – het komt na oogschaduw, eyeliner en alle andere oogmake-up die je gebruikt en maakt je look af. Maar voordat je gaat vegen, is de keuze van je product belangrijk. Ben je op zoek naar volume, lengte, krul of al het bovenstaande? Welke formule je ook kiest, deze geweldige technieken werken voor alle mascara’s.

Hoe breng je een mascara aan?

Stap 1: Krul je wimpers

Voordat je mascara aanbrengt, gebruik je een wimperkruller om je wimpers op te tillen en langer te maken. Hierdoor hecht je mascara beter aan je wimpers.

Stap 2: gebruik wimper primer

Net zoals je een primer op je huid gebruikt voor je foundation, zorgt een wimper primer ervoor dat je mascara beter blijft zitten. Het helpt ook om de wimpers dikker te maken en te separeren, zodat ze perfect zijn voorbereid voor mascara. Breng een of twee laagjes primer aan op de bovenste en onderste wimpers en wacht ten minste 30 seconden voordat je mascara aanbrengt.

Stap 3: Breng mascara aan op je boven- en onderwimpers

Het klinkt gek, maar de manier waarop je het mascaraborsteltje uit de tube haalt, kan van invloed zijn op het aanbrengen. Welk product je ook kiest, draai het borsteltje uit de tube en veeg het overtollige product van de rand van de tube. Zo voorkom je klonterige, te zware wimpers. Pomp het borsteltje ook niet in en uit de tube, want dan droogt de formule uit.

Om je mascara aan te brengen, kijk je omhoog, plaats je het borsteltje aan de basis van je bovenste wimpers en beweeg je het heen en weer, zodat het de basis van je wimpers bedekt. Trek het borsteltje vervolgens omhoog naar de punt van je wimpers, waarbij je ervoor zorgt dat je elk deel van je wimpers insmeert en langzaam beweegt om klonters te voorkomen. Breng extra laagjes mascara aan tot je de dikte en de uitstraling hebt die je wilt, en zorg ervoor dat het product tussen de laagjes niet opdroogt (dit kan je wimpers broos en zwak maken).

Voor je onderste wimpers moet je extra voorzichtig zijn dat je niet te veel product gebruikt en klontjes maakt. Omdat je onderste wimpers over het algemeen kwetsbaarder zijn dan je bovenste wimpers, zullen klonters extra opvallen. Om dit te voorkomen, gebruik je de punt van het borsteltje en breng je de mascara alleen aan bij de wimperaanzet, terwijl je de haartjes heen en weer beweegt voor een gelijkmatig laagje.

Stap 4: Bedek en separeer al je wimpers

Om er zeker van te zijn dat je elke wimper bedekt, kun je bij de buitenste en binnenste ooghoeken en de moeilijk te bereiken wimpers in de hoeken, het borsteltje verticaal draaien en er voorzichtig tegenaan borstelen. Dit zorgt voor een gelijkmatiger resultaat. Zet het borsteltje vervolgens in een diagonale neerwaartse hoek en beweeg zachtjes over je oog, zodat de haartjes van het borsteltje de bovenste wimperhaartjes raken. Dit scheidt de wimpers en verwijdert eventuele klontjes.

Stap 5: Veeg alle vlekken weg

Mascara kan een smeerboel zijn en soms komen er vlekken op de oogleden en de huid rond het oog. Het overkomt de beste onder ons, zelfs professionele make-up artiesten. Gelukkig is het heel eenvoudig te verhelpen. Of bestrijk een wattenstaafje met een vochtinbrengende crème voor het gezicht en druk het zachtjes op de vlek om het te verwijderen.

7 tips om je mascara nog beter te maken

mascara-hoe-breng-je-het-beste-aan-met-7-extra-tips-en-trics
Nu je de basis onder de knie hebt, hebben we nog een paar geweldige tips om volle, valse wimpers te creëren. Beschouw dit als je mascara spiekbriefje.

1: Gebruik een visitekaartje

Je visitekaartje is goed voor meer dan alleen netwerken. Als je gek wordt van mascaravlekken op je oogleden, leg dan een visitekaartje achter je wimpers terwijl je je mascara aanbrengt. Zo blijven je oogleden vlekvrij en je oogschaduw intact.

2: Gebruik het als eyeliner in een handomdraai

Geen liner bij de hand? Geen probleem. Laat je mascara zijn werk doen. Neem een klein eyelinerborsteltje, zoals de Golden Rose Eyeliner Brush, en veeg het tegen het plastic deel van het mascaraborsteltje om het product op te nemen. Sleep het zachtjes langs de bovenste wimperlijn, van de binnenste ooghoek naar buiten toe.

3: Beide kanten van je wimpers insmeren

Als je denkt dat mascara alleen onder de wimpers gebruikt kan worden, heb je het mis. Voor wimpers met een mega impact (denk aan dik en extreem donker), bedek je ze aan beide kanten. Nadat je mascara onder je wimpers hebt aangebracht, ga je terug met het borsteltje en beweeg je het langzaam over de bovenkant van je wimpers, van de aanzet tot de punten.

4: Breng transparante poeder aan tussen de lagen

Ja, transparante poeder zoals Golden Rose Long Wear Finishing Powder is een serieuze glansstopper, maar ( een verrassing!) het kan de wimpers ook veel dikker en voller laten lijken. Borstel na een laag mascara een beetje poeder op de uiteinden van de wimpers, en breng daarna nog een laag aan om de look af te maken.

5: Houd het borsteltje verticaal om de kleine onderste wimpertjes te raken

Soms zijn die kleine haartjes echt moeilijk te behandelen, vooral zonder grote vlekken. Draai 180 graden en houd het borsteltje rechtop, druk zachtjes op de onderste wimpers en breng een laagje aan op elk wimperhaartje.

6: Laat vlekken drogen voor je ze wegveegt

Probeer deze schoonmaaktruc om vlekjes te verwijderen: laat ze eerst drogen. Neem dan een wattip en veeg over je ooglid om elk vlekje make-up op te nemen dat er niet hoort te zitten.

7: Gebruik een lippenseel voor je onderste wimpers

Als je geen borsteltje kunt gebruiken voor je onderste wimpers, leen dan een borsteltje voor je lippen (zoals de Golden Rose Lip Brush) om mascara aan te brengen. Dit kleine, precieze borsteltje kan de allerkleinste wimpers bedekken en ze een glad (en niet te dik) laagje geven.

Tips & tricks

Hoe breng je een blush aan met Golden Rose Combi Deal perfect bronze peach

Hoe breng je blush aan?

Een goede blush geeft je wangen een gezonde blos. Je gezicht krijgt meer diepte, en je ziet er direct fris en uitslapen uit. Maar hoe breng je een blush aan? En hoe kies je de juiste blush bij jouw huidskleur? Wij vertellen het je! 

Lees verder »